Bogholderi

Hvad er et bogholderi? Et bogholderi er den afdeling i en virksomhed, som styrer virksomhedens økonomi. Bogholderiet administrerer løn, moms, alle bilag samt indtægter og udgifter som eksempelvis kreditor- og debitorfakturaer. Det er i bogholderiet, at der bliver holdt øje med virksomhedens overordnede økonomiske status via rapportering vedrørende virksomhedens resultater og likviditet. Bogholderiet kan betragtes som en form for kontrol af virksomhedens transaktioner, da en transaktion skal være godkendt og afstemt, førend selve transaktionen kan finde sted. 

En bogholder er en person, som holder styr på en virksomheds regnskab og forbereder bogføringsmateriale, som eksempelvis ved at beregne løn og skat samt foretage rente- og rabatberegninger. Bogholdere har tit mere end én funktion, da de ofte også agerer økonomiassistenter, regnskabsassistenter og konsulenter.

Det er muligt at styre sin virksomheds daglige økonomi på egen hånd, men mange vælger dog at lade andre stå for dette, så at de i stedet kan fokusere på de områder af virksomhedsdriften, som de virkelig brænder for. Desuden er det vigtigt, at virksomhedens bogføring bliver udført korrekt, da bl.a. SKAT har specifikke krav til hvilke informationer, der skal fremgå af bogføringen, og derfor kan det være en fordel at have en bogholder ansat, som kender til de disse krav.

Er du interesseret i at leje en bogholder, så kan du gøre det lige her.